De geschiedenis van Barbados

Barbados heeft een lange en rijke geschiedenis. Het was de allereerste vaste Engelse kolonie van 1627 tot 1966. In 1625 werd thesons die de eerste Britse kolonisten aan land zetten op Barbados heeft interessante historische overblijfselen, zoals de Garrison Savannah, de Saint Ann’s Garrison of het Speightstown Museum. Het eiland werd geclaimd door de Britten in 1627 en direct onder Engelse overheersing geplaatst. Belangrijke Britse politieke figuren, waaronder Oliver Cromwell, Sir William Penn en de familie Windsor, hebben hun stempel op de geschiedenis van het eiland gedrukt. Tijdens het slavernijtijdperk op het eiland werden enorme fortificaties gebouwd om de kolonie te verdedigen. Barbados bleef eindeloos door de Britten bezet tot 1966, toen Barbados de onafhankelijkheid verkreeg en een constitutionele monarchie werd.

Barbados is de oudste van de Engelse kolonies in de Cariben. In 1625 brachten de Britten de eerste groep kolonisten naar Barbados, wat leidde tot een eeuw van kolonisatie door de Britse machten.

Het leven voor de kolonisten op Barbados was moeilijk, en tegen de tijd dat 1650 door kwam werden er fortificaties gebouwd om de kolonie te verdedigen. Een belangrijke verdedigingsobstakel was de Inspekteur Generaal Batterij, gebouwd in 1654 naar aanleiding van vele invasies van beide Franse en Spaanse vloot.

Tijdens de 18e eeuw, groeide Barbadoss handel dankzij de scheepsbouw en de verwerking van suikerriet. De handel liet de Europese machten toe om vergaande mogelijkheden en extra fortificaties op het eiland te bouwen.

Barbados bleef eindeloos door de Britten bezet tot 1966, toen Barbados de onafhankelijkheid verkreeg van het Verenigd Koninkrijk en een constitutionele monarchie werd. Vandaag de dag heeft Barbados een bloeiende toeristische sector en is het een van de meest welvarende landen in de Cariben.

In de 17e eeuw heeft het Verenigd Koninkrijk Barbados veroverd. Het werd een kolonie van het Verenigd Koninkrijk en een constitutionele monarchie werd gevormd. Na de slavernij op Barbados werd afgeschaft in 1838 was Barbados een dergelijke politieke en sociale druk uitgeoefend dat het koninkrijk de kolonie toestemming gaf voor zelfbestuur.

Barbados is een van de meest welvarende landen in de Cariben. Dit is te danken aan een bloeiende toeristische sector samen met een sterk ontwikkeld financiëel systeem. Met veel te bieden op het gebied van stranden, watersporten en culturele bezienswaardigheden, heeft Barbados veel te bieden aan toeristen.

Barbados bied ook vele kansen voor investeerders. De sterk ontwikkelde financiële sector, het gunstige belastingklimaat en het stabiele economische klimaat hebben Barbados een aantrekkelijke optie voor zowel kleine als grote bedrijven.

Barbados is een land met een indrukwekkende historie en heeft een grote culturele impact gehad op het Caribische gebied. De cultuur op Barbados is divers en wordt gevormd door een mix van Afrikaanse, Britse en creoolse invloeden. Deze invloeden zijn duidelijk zichtbaar in de lokale muziek, keuken, literatuur en architectuur.

Barbados is een land van veelzijdigheid en het Verenigd Koninkrijk heeft een belangrijke rol gespeeld in de vorming van het karakter van de eiland. Vandaag de dag, zorgen de bloeiende toeristische sector en het sterk ontwikkelde financiële systeem ervoor dat Barbados een van de meest welvarende landen in de Cariben is.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *